Bemutatkozás

A Tímár család vállalkozásának bemutatása

Tímár János vagyok, 1963 óta dolgozom a vendéglátásban, a helyi ÁFÉSZ alkalmazásában felszolgálóként helyezkedtem el. Tanulmányaim befejezése után lehetőségem nyílt az akkori NDK-ban egy osztályon felüli, tengerparti étteremben felszolgálóként gyarapítani ismereteimet és a német nyelvet is elsajátítottam.

Hazatérve már üzletvezetőként dolgozhattam, majd feleségemmel, aki szintén vendéglátós, a megyében elsőként, 1981-ben, akkor még nagyon új és ismeretlen üzemelési formának számító szerződéses üzletet béreltünk.

Nagyon szép, dolgos évek következtek. A melegkonyhás étteremben hírnevet szereztünk, ezen felbátorodva 1990-ben teljesen privát delikát üzletet, majd 1991-ben melegkonyhás éttermet nyitottunk, amely ma is a vendégeink megelégedésére működik. Az éttermünkben ala carte és menü étkeztetés folyik. Négy fő szakács, két fő kézilány és takarító személyzet dolgozik naponta. A felszolgálást két fő végzi tanulók segítségével.

A tanulók a helyi szakképző iskolába járnak, és a gyakorlati képzésüket átvállalva családunk folytatja a gyakorlati oktatásukat. Jómagam harmadik éve az elméleti képzésben is kiveszem a részem.

Az éttermünkben és a panziónkban összesen 8 fő felszolgáló tanuló és 7 fő szakács folytatja gyakorlati képzését. Nap mint nap szorosan együttműködve, nagy türelemmel végezzük a tanulók oktatását. Tanulóink versenyeken eredményesen vesznek részt minden évben. Az étterem nyári szezonban kellemes, csendes kert helységgel bővül, amit szívesen látogatnak a vendégek. Ebben az időszakban grill ételekkel tesszük változatosabbá az étlapunkat. Az év többi részében magyaros és halételeket kínálunk.

Úgy láttuk, hogy a helyi idegenforgalmi igények kielégítésére szükség lehet színvonalas vendéglátásra, illetve a szállás kapacitás növelésére. 2000 -ben megnyitottuk a 24 ágyas panziónkat étteremmel, ahol már fiunk is velünk dolgozik. Ő szintén a gasztronómia elkötelezettje. A panzió étterme 80 férőhelyes, leválasztható termekből áll. Itt rendezvényeket (családi és vállati) bonyolítunk le. Nagy szeretettel és odaadással végezzük ezt a feladatot, hiszen az életét tette föl rá az egész családom.

Amikor csendre és kikapcsolódásra vágyom, kimegyek a szintén család birtokában lévő tanyára, melyet 40ha föld vesz körül és a séta után, feltöltődve jöhet az újabb megmérettetés, hisz minden nap vizsgázunk a vendégeink előtt.

 

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a munkánk a hobbink.

Fogadd és lásd vendégül a hozzád betérőt, ha meg van elégedve legközelebb is Téged válasszon, mert itt megkapott mindent amit elvárhatott.